Spontant foredrag om Marie af Orleans

Januar 2023. Som foredragsholder kan man komme ud for lidt af hvert. AOF Kolding ringer mandag eftermiddag i panik, fordi en foredragsholder har meldt afbud til om tirsdagen – om jeg kan komme i stedet for?

Ja, svarer jeg, men kan ikke få at vide, hvem jeg skal afløse, og hvad emnet er, – og så foregår det i øvrigt på Rønne Bibliotek kl. 10!

Så er det med at få bestilt flybillet til Bornholm og finde ud af at komme til lufthavnen så tidligt næste morgen. Op kl. 4, ankomst Rønne bibliotek kl. 9.50, klar til at levere kl.10. Først da fik jeg at vide, at det var en kendt TV-journalist og USA-ekspert, som skulle have fortalt om den politiske situation i USA! Det var jeg ikke lige leveringsdygtig udi!

Jeg fik lavet en smuk indledningskrølle, hvor jeg begyndte med at fortælle om nogle oplevelser, jeg havde haft i USA engang som rejseleder, og så fik jeg ellers kringlet mig hen på at fortælle omprinsesse Marie af Orleans. Selvfølgelig var tilhørerne i begyndelsen skuffede, men stemningen vendte heldigvis hurtigt, og interessen for emnet var stor. Bagefter gav man udtryk for stor tilfredshed med både indhold og måden, det blev serveret på, og at det havde været en fin redningsaktion fra min side.

Lettet og træt og uden at være budt på så meget som en kop kaffe, pakkede jeg sammen og begav mig til flyet. Var hjemme kl. 18, og gik omkuld efter en lang men spændende arbejdsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *