Selma Lagerlöf på højskole

Marts 2023. Første gang jeg blev inviteret til at holde foredrag på den lokale højskole, var fordi en litteraturprofessor, som skulle tale om nordisk litteratur, havde meldt afbud. Han var sidste mand på ugekurset om store nordiske fortællere, og blev anset for ugens højdepunkt. Så kom jeg i stedet for! Jeg fortalte om Selma Lagerlöf. Det var det bedste, jeg kunne finde på som erstatning for professoren.

Det blev en dejlig oplevelse. Vi rejste afsted som Niels Holgersen på ryggen af en gås og landede på Mårbacka! Kursisterne var lutter øren fra først til sidst, og takkede og påstod, at jeg var den bedste fortæller, der havde været der.

Planlæggerne af kurset var heldigvis også tilfredse, så det tegnede godt for fremtidigt samarbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *